Werkruimte

In de ruim 110 m2 grote werkplaats zijn zes tafels aanwezig als werkruimte. Hier is voldoende ruimte om modellen in alle formaten te bouwen. Er zijn tafels in verschillende hoogtes waardoor zowel zittend als staand werken mogelijk is. Bij één van de tafels is het mogelijk om modellen te schilderen met verf op waterbasis.

Gereedschappen

Door de werkplaats hangen meerdere gereedschapsborden met verschillende handgereedschappen zoals tangen, zagen en meetgereedschap verspreid. Ook hangt bij elke machine het bijbehorende handgereedschap. 

Machines

Voor zowel hout- als metaalbewerking zijn verschillende machines aanwezig. Deze machines staan gescheiden in twee verschillende delen van de werkplaats. Voor houtbewerking zijn er schuurmachines en diverse zaagmachines en in de metaalhoek zijn draaibanken, een freesmachine en verschillende slijpmachines te vinden.

Voorraad

Voor het bouwen van modellen is er een uitgebreide materiaalvoorraad aanwezig. Diverse houtsoorten zoals licht balsa en sterk multiplex van verschillende dikte liggen klaar om gebruikt te worden. Ook is er metaal voor bewerking in de draaibanken. Alle materialen kunnen door leden voor gunstige prijzen gebuikt worden.

Voor jonge leden is het mogelijk om onderdelen voor radiobesturing te lenen waardoor de instapkosten laag blijven.