Bijeenkomsten

Er zijn twee verschillende jeugdgroepen voor basisschool- en middelbare school-leerlingen. De basisschool leerlingen zijn welkom op woensdagmiddag vanaf 14.00 uur tot 16.30 uur. De groep bestaat uit ongeveer 10(?) kinderen die allemaal met hun eigen project bezig zijn. Tijdens deze middag is er voldoende begeleiding aanwezig om de kinderen te helpen met bouwen en het gebruiken van machines.

De groep leerlingen van de middelbare school komt bijeen op vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur tot 17.30 uur. Lidmaatschap voor leerlingen van het Kottenpark is gratis, maar ook leerlingen van andere scholen zijn welkom. Ook op vrijdagmiddag is begeleiding aanwezig om vragen te beantwoorden.

Modellen

De club heeft een brede collectie aan standaard modellen in meerdere moeilijkheidsgraden. Het gaat hierbij zowel om vliegtuigen als boten die echt kunnen vliegen en varen. De standaardmodellen hebben een duidelijke bouwbeschrijving en bijbehorende materiaaldozen waar alle materialen en gereedschappen in zitten om het model te maken.